Deltävling 4

Kände mig lite oinspirerad där ett tag, men sen tänkte jag att klart måste jag blogga om melodifestivalen den här veckan också!

Ikväll var det lite speciellt, för jag hade sällskap:) Malin och Olivia är här och det är trevligt med någon att diskutera med under själva tävlingen. Malin satt och "live"bloggade hon:D

Men till kvällens deltävling. Vilken besvikelse. Det var rätt tråkigt faktiskt. Vi börjar med första bidraget.

Sibel: Jaha. Låten kommer jag inte ihåg. Poppig sådär och ingen särskild text. Vet faktiskt inte om jag hörde den alls. Såg i stort sett bara hennes klänning (oj!) och hennes dansare. Det såg ut som att dom hade på sig ett sånt där mopperör i ansiktet. Du vet ett sånt man hade när man åkte moppe på typ 50-talet. Ingen hit för mig alltså.

Py Bäckman: Som schlagernörd är det ju ganska stort att Py är tillbaka. Hon kan ju skriva låtar. Synd bara att man inte hörde den. Den skulle nog ha funkat bättre om någon annan sjöng. Vad säger man... den kom sist.

NEO: Jag hade höga förväntningar på denne NEO. Trodde att det kunde ju bli bra. Men... Nej. För mycket falsett. Falsett kan ju funka bra ibland, men det kändes som det var lite för mycket. Viftade på bra där med sin käpp.

Lovestoned: Faktiskt en bra låt. Hade för min del gärna fått gå vidare till andra chansen. Trallvänlig och bra sångare.

Anna Bergendahl: Mycket bra, värdig vinnare för kvällen. Fantastisk röst och låten var bra den också. Söt tjej. Och såg ni hur gitarren bara försvann! Ena sekunden var den där, sen var den borta. Två gången hände det utan att jag såg hur. Najs:)

Pernilla Wahlgren: Årets Schlager!!! Märkte ni. Det svängde;), det var tonhöjning och näven i luften i slutposen. Härligt. Heja Pernilla. Ingen vinnare, men det hade varit trevligt med lite schlager i finalen.

Noll Diciplin: Finns bara ett ord - och det är titeln. Idiot. Vad säger man. En av killarna hade visst varit med i lilla melodifestivalen. Det märktes. Jag satt bara och skrattade. Man kunde inte göra något annat. Tror att det är så det skulle låta om Jimmy Jansson sjöng punk.

Peter Jöback: Peter är som alltid bra. Han kan ju sjunga. Men låten tar aldrig fart. Refrängen sjungs om och om igen så jag kunde den efter halva låten. Det kan ju både vara bra och dåligt. En till kille till final.

Så det var kvällen. Mellanakterna var väl lite blah. Schlager medley i all ära, men efter det som gjordes år 2000 är det svårt att göra det bra. Bra försök, men...

Så en sammanfattning av årets bidrag. Bäst tycker jag fortfarande är Pauline "Sucker for love". Det är nära att jag kommer att rösta på henne så hon kommer med i finalen. Nära nära...
Älskar henne, älskar låten.

Ser man på startfältet i finalen nu så känns det väldigt ensidigt. Lite tråkigt faktiskt. Majoritet killar. Pop eller singer/songwriter på alla. Det märks att sverige vill få fram bra låtar i år, vilket är lite roligt. Men det är verkligen killarnas år i år. Och det är verkligen svårt att säga vem som vinner.

Nu får jag ta och luta mig tillbaka och hoppas på Pauline nästa vecka. Hoppas att TV:n hunnit bli inkopplad. Det är ju min flyttdag nästa lördag:)

Sen födelsedag! Nedräkning har påbörjats... Saras födelsedagsvecka börjar snart...:)

frid!

Deltävling 3

Först tänkte jag inte göra det. Det kändes så meningslöst att skriva om det, efter första låtarna var jag så uttråkad så det kändes meningslöst. Plus att jag är så trött så jag somnade nästan några gånger. Men sen kom chocken och då lägger jag gärna in mina tankar. Det är ju melodifestivalsäsong:)

Jag började kvällen med att skicka iväg ett sms till min lillasyster med meddelandet "Darin och Alcazar går vidare". Det tippade jag innan någon hade börjar sjunga. Och sen började dom.

Jag undrar om det är för att jag är sjuk (är hemma fjärde dagen i rad från jobbet. Borde egentligen vara på konfahajk just nu. surt.) men i början mådde jag bara dåligt.

Alcazar: Helt ok, men inte mycket mer. Det var ju alcazar, proffsigt och showigt, men jag blev yr i huvudet av dansen. Det kändes som dom tog fler danssteg än vad dom hade behövt. Men men, absolut värdiga en andra chans.

Johannes Bah Kuhnke: Alltså jag mådde fysiskt dåligt under hans framträdande. Jag vet inte vad det var, men jag klarade inte av det. Jag ville därifrån. Sjuk eller inte, det var inte bara jag som tyckte det. Han kom ju sist.

Elin Lanto: Jaha... vad kan jag säga. Jag glömde bort den. Förstod den inte. Saknar den inte.

Erik Linder: Vad jag tror är kvällens pensionärsfavorit. Inget elakt om den äldre generationen, men det är något pensionärerna tycker är fint och röstar på. Sen kanske även några flickor som tyckte han var söt. Det var en fin låt, hade inget emot den och den blev bättre och bättre under låtens gång.

Getty Domein: Jag hade höga förväntningar på den här låten. Tänkte att den har potential att bli cool. Cool kille på ett afrikanskt språk. najs. Men den tog aldrig fart. Den drog aldrig iväg och jag hade inte direkt någon lust att dansa loss. Och vad var det för dansare? Måste dom alltid ha genomskinliga tröjor. Kändes helt fel.

Timoteij: Som det kommer stå i alla tidningar imorn. Kvällens skräll. Flest röster. Slog ut Alcazar och Darin om förstaplatsen. Vilken chock att svenska folket kan känna igen en bra låt. Jag tyckte om den. Det var första gången under kvällen som jag faktiskt brydde mig. Känns bra att dom gick vidare. Fina kläder hade dom också. Men var det bara jag som fick en 90-talsflashback? Hade dom inte varit så unga skulle jag trott att dom var inspirerade av av de senare bidragen på 90-talet (typ den vilda) eller lite nordman kanske...

Darin: Det är Daaaaaaaaaaaaarin!;) (man måste faktiskt alltid säga så) Vad säger man. Jag blev förvånad. Det här var faktiskt bästa låten för mig ikväll. Mycket glad att han gick vidare. Det var en bra "riktig" låt. Den kommer att spelas på radio och runt sommaren kommer vi att ha tröttnat på den, men jag gillade den. Och skickar vi den till eurovision kan vi nog få röster för jag tycker faktiskt att han påminde lite om han som vann från ryssland, fast darin kan sjunga och är faktiskt inte lika slemmig:)

Crucified Barbara: Förväntade mig faktiskt lite hårdare musik när dom påade den, men den var bra. Helt lyssningsbar och man kunde till och med sjunga med. Ingen vinnare, men inte dålig heller.

Mina åsikter. Nu blir det dags för sängen. Ska sova bort resterna av den här flunsan så jag orkar göra något. Jag ska ju faktiskt flytta om två veckor och allt jag orkar göra nu är att diska undan lite och sen är jag helt slut. Men imorgon är en annan dag, så då kanske jag orkar i alla fall lite till.

frid

Deltävling 2

Kände att det behöves bloggas om kvällens deltävling i melodifestivalen. Kanske mest för att jag sitter själv och ser på den och inte har någon att delge mina åsikter:)

Jag förutsåg i alla fall Andreas Jonsson, om det är bra eller dåligt får jag nog återkomma till.

Till bidragen:

Erik Saade: Denna manboy. Söt som tusan så det är väl inte så konstigt att han fick flest röster. Alla motröster satt ju och kollade på OS istället. Men låten var väl helt ok. Han kändes lite osäker första gången och det där med duschen förstod jag mig inte på alls. Men han vann mig över med tonhöjningen! :) Sen varför svt ville visa Molly Sandén storgråtandes kan jag inte förstå... eller vill jag inte förstå. Men vidare är han i alla fall.

Andra Generationen och Dogge: Jo den var väl festlig. Kan man dansa loss till... Har inga mer åsikter än att dogge kunde nog hitta något snyggare att ha på sig. :)

Anna Maria Espinosa: E... Jaha. Gillade stilen på henne om än inte klänningen var så fantastisk. Men jag har hört bättre. Även på melodifestivalen.

Highlights & MiSt: Livet är en schlager möter dansbandskampen. Hemmafrun som får sjunga med "snyggingarna" i dansbandet. Mannen försvann lite tyckte jag. Låten var helt ok om inte allt varit så slemmigt. isch!

Pauline: Bäst ikväll och för mig kan det nog kunna bli bäst i år. Säker på scen, häftiga färger och bäst av allt, en riktigt bra låt. Den ser jag fram emot att höra igen. Borde ha gått direkt.

Andreas Jonsson: Som sagt, visste väl att han skulle gå vidare. Hoppades in i det sista att så inte skulle vara fallet, men men. Inget fel på låten. Lite tråkig bara. Är väl inte allt för såld på han. Snygga kläder dock...

Kalle Moreaus & Orsa Spelmän: Var det bara jag som tyckte att det lät som en lovsång! Man kan väl inte påstå att Kalle är en sångare i första hand. Men en riktigt söt låt som vi kommer att få höra tills öronen blöder. Man blev glad i alla fall.

Hanna Lindblad: Kan inte säga mycket om låten för den kommer jag inte ihåg, men ett fantastiskt scenframträdande. Gillade speciellt det där med micken. Coolt.

Jag är glad att Dolph fick vara med lite idag igen och jag tycker att Måns och Christine klarade sig bra idag. Det märktes att Måns hade pluggat:)

Bästa med hela kvällen var Glada Huddik. Vem skulle kunna tro att jag skulle gilla en Kent låt? Men en fantastisk motsats till hela tävlingen. "Bäst, snyggast, populärast" fick motstånd av "Alla kan och får". Satt mer tårar i ögonen. Så rätt!

Det var min melodifestivalkväll. Det är så spännande att man känner att man har rätten att sitta här och kritisera och slänga in sin åsikt när det gäller melodifestivalen. Men jag kan inte låta bli. Det är ju så det ska vara:)

Ska nog till sängen nu och vila upp mig efter helgen. Det var bussresor, familj, Aspnäs och storkalas. Spenderade morgonen med att frosta cupcakes:) Bröt lite av mitt sockerförbud där, men det var bara riktigt gott första gången, sen var det inte så fantastiskt längre. Tänka sig.

Frid

Nu finns jag på riktigt!

Jag fick en telefonkatalog idag, för Karlskoga och Degerfors, och den här gången står jag med i den.
Det måste väl betyda att jag verkligen finns och att jag bor här:S läskigt:)
Synd bara att jag får ny adress snart så det där gäller ju bara i några veckor till.

Nu ska jag åka till stockholm. Min kära storasyster fyller 29 för andra gången;) och det måste ju firas:) Så mot bussen går jag!

frid

ja ja...

jag är så tacksam. Tacksam för de människor Gud placerar runt mig. Det är som om han sätter kuddar runtomkring mig så att det negativa ska få studsa av dom.

Nyss satt jag och skrev här på ett inlägg. Ett inlägg som inte direkt var positivt. Jag var så less. Sen kom en härlig kvinna, som är här med mig på expeditionen, in och bara tog upp ämnet jag skrev om (jag tror verkligen inte att hon såg något av vad jag skrivit) och sa att "det ska du inte oroa dig för Sara". "Tänk inte på det så..." och lyfte hela bördan från mig. Vilken lättnad.

Gud är så god mot mig. Hela tiden. Jag ser så fram emot allt Han har planerat för mig och jag njuter av det han ger mig just nu. Det är inte lätt att leva ibland, men Gud finns alltid där och att få ögonen öppna för alla småsaker och stora saker Han gör är underbart.

Ta dig tid i bön och samtal med Gud. Läs, be, tänk, sjung... gör det du känner och se Gud i allt runtomkring dig.
För mig, bara det senaste halvåret har Gud gett så mycket. Jobbigt med lägenheten?... här får du en ny. Ensamt?... vad sägs om lite nya vänner... och sen några till. Ingen ungdomsverksamhet?... varsågod!

Gud leder genom allt. I vår svaghet använder han oss. Och störst av allt, Han älskar oss! Min tacksamhet räcker inte till, men Gud tar emot allt jag ger med glädje.

Känn dig älskad, sedd, använd... och gå i frid.


vilken helg!

Jag måste nog säga att jag haft en fantastisk helg. Jag kan inte säga nog hur god Gud är! Det är så mycket som händer runtomkring hela tiden. Allt är väl inte helt fantastiskt bra, men allt bra som händer överväger det starkt.

Helgen började med hårt arbete i fredags. Det var dagen för premiären av vårt nya ungdomscafé (eller ungdomshäng som dom retar mig för att jag kallar det. antingen är jag för mycket stockholmare eller för gammal:S)
Vi började vid lunch och jobbade stenhårt från dess, öppnade kl. 19.30 och fortsatte jobba stenhårt ända till sent. Jag kom hem vid kl ett på natten, men jag kom hem riktigt glad:)
Och man skulle ju kunna säga att det var en succé! Det kom många fler än vi trodde och det började jag inse när de finfina plastglasen vi köpt in tog slut. Det var full ruljans hela kvällen. Källar´ngänget (de som med mig har planerat och förberett) jobbade stenhårt och jag kan inte vara annat än stolt över att få vara en del av det här. Jag ser redan fram emot nästa gång vi ska ha det, om två veckor, ibland är det så givande att arbeta så hårt.
I love it!

I lördags fick jag en ledig dag, det var så skönt. sov länge och spenderade dagen med att se på film. Ibland behöver man bara få slappa lite.
Senare på kvällen gick jag på födelsedagskalas, en av mina goda vänner här i kga fyllde år och jag hade en riktigt rolig kväll. Det slutade med att vi byggde lego några timmar sent in på natten. Vi byggde en jättefin legostad, det var så roligt. Härliga människor.

ser du min fina park och lekplats:)

andra sidan stan:)

Imorse fick jag sovmorgon igen, vi hade eftermiddagsgudstjänst och jag skulle leda mötet. Eftersom det blev lite sent igår så var det skönt att få sova lite. Är lite rädd att jag har vänt på dygnet dock... är inte jättetrött just nu nämligen.
I alla fall, jag var något nervös över att leda gudstjänsten och det var en del som hann gå fel innan vi började. Men det är så härligt att vara med i en gudstjänst där Gud är så närvarande.

Nu har jag haft en lugn kväll och sett på första delfinalen av melodifestivalen. Jag tror att jag förvånade en del att jag inte såg den när det gick live, men jag var ju på kalas:)
Men nu är jag insatt och jag vill bara säga att jag redan hade förutsett de två som skulle gå vidare. Men det var mycket bättre än jag förväntat mig. Det fanns några riktiga guldkorn där (i alla fall melodifestivalstandard:)) så det var trevligt. Och jag måste säga att jag verkligen uppskattade Dolph. Det trodde jag inte, men han var ju härlig:)

Imorn ska vi ha tårttävling med mellanstadiebarnen. Synd bara att jag inte äter tårta längre... vi får se hur jag klarar mig.

frid

Snöstorm

Jag kan inte direkt påstå att det är en ordentlig snöstorm just nu, men det har blåst ordentligt i natt. Var tvungen att ta i lite extra för att få upp porten imorse. Jag ska gå och handla sen med några av ungdomarna så vi får se om vi kan ta oss framåt:)

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste veckorna. Jag vet inte vart allt kommer ifrån. Men jag jobbar på som en galning. Eller... kanske inte just nu. Har varit på expeditionen hela morgonen och fått lite gjort, men har även haft tid att göra lite ingenting också. Det är ju skönt också.

Helgen var fullspäckad också. Åkte till stockholm i fredags så det blev, ungdomssamling fredag, bröllopsfest lördag, kyrka, middag med familjen och inflyttningsfest söndag och så åkte jag hem igen i måndags. Mycket att göra, men å så roligt.
Bröllopsfesten var som en återträff för mig och mina vänner. Alla har blivit så vuxna och vi ses så sällan nu för tiden. Vilket på ett sätt känns ganska underligt eftersom under 5 år av mitt liv träffades vi säkert minst tre gånger i veckan. Det är väl så det är att växa upp, flytta vidare och skapa sig ett nytt liv.
Livet är spännande så tycker jag. Vilka äventyr jag har varit på, vilka människor jag har mött, vad jag har fått göra och vad jag kommer få göra.
Jag är så glad att jag hade den här helgen. Jag åkte hem till kga med fullt hjärta:)

Idag blir det konfa med mina konfatjejer, och temat är Kär & Galen! Ett av mina favoritämnen. Systrarna Bitter böckerna åker fram, så det blir kul...

Ikväll ska jag även visa min lägenhet, det är svårt att förstå att jag ska flytta så snart, jag är så sugen på att börja packa, men jag har inte hunnit. Man behöver ju vila också. Men nu på lunchen ska jag hem och städa lite till så det ser snyggt och fräsht ut. Får springa runt med dammsugaren lite.

På fredag öppnar vi Källar´n, vårt nya ungdomshäng. Det är mycket förberedelser, men det ska bli så roligt och det här är en av mina favoritsaker att göra. Jag hoppas att det kommer många ungdomar.

Imorgon får jag lite sovmorgon igen! Jag är så dålig på tidiga mornar. Men idag får jag inte klaga. Det är mitt eget fel. Istället för att lägga mig i god tid hittade jag en härlig film att se på. A Walk To Remember. (...å alla suckar djupt...) så bra så.  Men det blev bara halva för annars hade jag verkligen inte kommit upp idag.

Det var lite konstigt när jag vaknade imorse och tänkte oj nu måste jag vakna. Så jag tände lampan lite halvsovandes, sen när jag ville kolla hur länge till jag kan dra mig så insåg jag att det står 4:47 på klockan, så då släckte jag lättad och somnade om igen.

Nej vad sägs om lite lunch?
Ska se vad jag hittar för gott hemma... det ekar typ i kylskåpet. kanske en tripp till affären först! Jaaaa!!!! Jag behöver mer frukt och grönsaker:)

frid

RSS 2.0