Påskvecka

Tänk att det är påskvecka redan. Idag hade vi påskvandring med våra mellanstadiebarn. Jag och Johanna spenderade hela förmiddagen med att göra om kyrkan till Jerusalem. Hårt arbete, men så värt det.

Det var så roligt. Jag fick spela teater. Det var så roligt. När jag var klar ville jag göra det ännu mer. Det var så länge sen nu. Barnen satt och lyssnade, vissa med stora ögon. Det fick mig att satsa ännu mer.

Mer teater åt folket! Eller i alla fall åt Sara... :)

frid

Hemlängtan

Jag längtar hem. Jag har en sån enorm aspnäs-abstinens. Jag har brukat få in en visit i månaden såhär som vanligast, men det är nästan 6 veckor sen och nu är det mer än två veckor till tills jag kommer hem igen.

Samtidigt trivs jag väldigt bra här hemma. Det är rätt förvirrande. Jag längtar samtidigt som jag trivs. Det är så mycket som händer hela tiden, mycket av det är roligt. Men just nu i denna stund vill jag hem en stund.
Varje gång jag hör något och sthlm suktas jag av att åka dit.

Nu ska jag fortsätta med min lugna kväll. Egentligen inget särskilt på TV, så det blir nog lite doctor who i ändå...

frid

tänker och funderar

Det har blivit sent igen. Ska dra mig mot sängen. Ska bli skönt att sova. Hade en härlig dröm igårnatt, hoppas den kommer tillbaka...

frid

Finalkväll!

Jag hade en annorlunda lördag/melodifestivalkväll igår. Vi hade övernattning med våra mellanstadiebarn i kyrkan. Vi såg såklart (några av oss ändå) på finalen och hejade för fullt.

Jag inser varje år varför jag älskar melodifestivalen. Det är finalen. När man sitter och hoppas och ser poängen rulla in och man blir spänd, nervös och jag vet inte vad.

Jag tänkte innan det började att jag tror nog på Darin. Han skulle göra det bra i europa och de europeiska jurygrupperna visade ju att så var fallet. Blev däremot lite oroad när dom satte andreas jonsson så högt upp. Men det ordnade sig ju.

När jag såg bidragen under kvällen var det Salem Al Fakir som utmärkte sig. Han var bara bäst och jag satt in i det sista och hoppades att han skulle ta hem det och att ha med Björn Gustavsson var ju helt genialiskt. Salem behöver inte byta kläder för att ändra på lite saker till finalen, han tar inte lite komiska inslag. Jag skrattade glatt. Han var min vinnare. Men det blev ju Anna Bergendahl och jag måste faktiskt säga att jag är helt ok med det.

Det var däremot lite svårt att uttrycka det igår när man har ett gäng 12 åriga tjejer som inte förstår varför Erik Saade inte vann. Dom var ju helt säkra på det. Dom tyckte att han borde ha fått alla tolvor. Besvikelsen var stor.
Jag satt mer och tänkte att Manboy måste ju vara en av de dummaste låtarna jag har hört. Så jag förstår varför den inte vann:)

Sverige-Norge medlyt var riktigt bra tycket jag. Där lyckades dom. Bravo! Jag har nästan alltid haft norges bidrag som favorit i europa. Norge och Danmarks. Så det var roligt att få höra några av favoriterna. Och när det var hade jag faktiskt gärna varit där i globen. Tänk att få dansa och sjunga med till det.

Annars gick övernattningen bra, var uppe några gånger i natt och vallade tillbaka dom till sängarna, men dom viskade och smög tyst så det var skönt att dom inte störde dom andra.

Men nu är jag trött, det har varit övernattning och gudstjänst och nu är jag äntligen hemma och ska njuta av resten av min dag.

Just nu saknar jag TV. Det gick bra ett tag, men nu börjar det blir lite tomt:)

Ledig imorn!:)

frid

Snurr i bollen.

Det är så mycket jag borde göra. Så mycket praktiskt. Ord som behöver skrivas. Saker som behöver avslutas. Men min hjärna snurrar så fort så jag kan inte fokusera på en sak. Jag är som en sån där snöglob, där snöflingorna virvlar runt för att sen lägga sig på botten.
Vad skönt det ska bli när snöflingorna lägger sig ner i botten så jag kan komma igång.

Men vad har nu hänt sen senast? Det är så mycket att jag inte hunnit skrivit ner allt:)

Det började förra fredagen med första dagen på födelsedagsveckan 2010! Woohoo!
Nu är jag inne på dom sista dagarna, eftersvallet, och jag har haft en härlig födelsedag. Ja hela veckan har varit härlig, om än utmattande.

I lördags flyttade jag till min nya finaste lägenhet. Jag trivs så bra att jag alltid längtar hem dit. Nu sitter jag på kontoret och ser fram emot kvällen när jag får gå hem igen. Det är väl bra betyg för en lägenhet. Jag visar gärna upp den också. Så fin så fin.

Hela familjen kom och hjälpte mig i flytten. Mamma, pappa, systrar och svåger. Och vi var effektiva. På kvällen sjönk vi ihop i varsin del av vardagsrummet efter en god "mammamiddag" och såg på andra chansen.
Kändes ganska meningslöst att blogga om den, dels för att jag var helt slut, men också för att jag redan har kommenterat på låtarna. Det enda jag kan säga är att jag tycker det är riktigt synd att Pauline inte gick vidare. Den låten fortsätter att vara min favorit.

Sen vaknade vi på söndagen något mer utvilade och till lunchen fick jag paket! :) Det var roligt. Jag fick en mixer (till mina fruktdrinkar:) funkar alldeles utmärkt), en tekokare och dvd:er (Doctor who och New moon(eller jag får den när den kommer ut)).

På måndagen hade alla redan åkt hem, men jag vaknade glad efter min sovmorgon. Tog det lugnt, tog en promenad till affären i solen och satt en del framför facebook. Det var trevligt att få så många meddelanden.
Sen firade jag med att gå på Upstairs-Light och det var jätteroligt. Det är ju jobb, men man ska fira med barn för då får man två födelsedagssånger på samma kväll och så åt vi tårta och glass. Jag med! :) Vad gott det var.
Ska återgå till min sockerfria diet nu, men vad gott det är med glass:)

Nu ska jag återgå till jobbet.
Ha det bäst mina kära...

frid!

en helt vanlig ovanlig dag.

Sitter vid mitt skrivbord och äter en apelsin. En helt vanlig apelsin. Jag har fått in vanan att äta blodapelsiner så den smakar inte lika mycket som jag tycker att den borde, men god är den ändå. Men blodapelsiner är fantastiskt goda, lite mer syrliga än vanliga apelsiner. Mums!

Det är så vackert väder ute att jag inte kan hjälpa att bli glad, och nu har jag städat mitt skrivbord också så jag känner mig till och med lite lättare.

Jag har under några dagar nu, fram tills igår faktiskt, haft härligt besök här hos mig. Jag var tyvärr borta och jobbade en del, men det var så härligt att ha någon att komma hem till. Så tack för det Malin och Olivia!

Nu fortsätter veckan, en vecka som går i samtalets tecken. Har haft mycket samtal bara dom här dagarna. Jag älskar hur  ord kan lösa saker och hjälpa oss att förstå varandra. Använd dom!

Nu är frågan: jobb eller lunch? Hmm...

frid

RSS 2.0