Hemlängtan och höst...

Ja då är det tisdag igen. En härlig tisdag faktiskt. Men kall! Idag åkte fingervantarna på för första gången för säsongen. burr...

Jag har det bra. Jag lovar! Faktiskt. Det ryktas om att folk inte tror på mig när jag säger det. Men det är faktiskt sanningen.

Det lunkar på här i Karlskoga. I ett lagom tempo i stan,  men här i kyrkan så fylls det på. Jag börjar känna av att jag jobbar heltid helt plötsligt. Det är fler saker att göra och mindre förberedelsetid.

Jag har börjat hänga på skolan nu också. Eller börjat, jag har varit där en gång igår och ska dit igen på torsdag. Vi får se hur mycket jag hinner och orkar med, men det känns viktigt att vara där. Det är en sån välkomnande plats. Jag trivs bra där.

Igår var det lite segt på eftermiddagen och kvällen. Mellanstadieungarna trampade mig på nerverna. Det tog mycket för att jag inte skulle bara resa mig upp och gå därifrån. Dom har sina dagar och det är glädjande att dom blir fler och fler, men många blir dom...

Sen kommer jag hem trött och utslagen till min lägenhet på kvällen. Då var det inte så kul att vara ensam. Jag trivs ensam för det mesta. Det är skönt att få rå om sig själv. Men igår ville jag att någon annan skulle rå om mig. Så jag satt där i min lägenhet och längtade hem. Längtade efter Sthlm och alla där. Längtade till Aspnäs.

Men mamma, pappa och anna kommer i helgen!!!

Men efter en natts sömn så mår jag bättre idag. (Förutom att jag väcktes av grannens väckarklocka en timme innan jag skulle upp...) Jag har jobbat på på expeditionen idag och fått massor gjort, så snart går jag hem, äter lite lunch och så ska min hyresvärd komma så jag ska få mitt förråd. Vi får se när jag lyckas ta mig ner dit med alla mina grejor.

Det var nog sömnen som var mitt problem igår. För lite av den i helgen. Jag sov natten mellan fredag och lördag så det var skönt. Men i lördags var det en stor dag. Stans nattklubb (det måste nog vara den enda, för det är den enda jag har hört talas om) öppnade efter lång tids renovering. Så det var fest.

Och nu kanske du blir förvirrad. Men det låter ju inte direkt som en Sara grej. Festa loss på nattklubben. Och då har du rätt. Jag gick inte dit. Men jag bor ovanpå den!!! Hurra!!! Öppet alla lördagar mellan 22-02. Dunk dunk dunk dunk dunk dunk... Dom satte igång musiken först kl. 20. Då var det bara ett dovt dunk. Sen ökade det lite kl. 22, men det var ändå helt ok. Det är ju ett lite störande moment, men ser man på TV så störs man inte så mycket. Skönt tänkte jag. Jag kan nog klara av att  bo här ändå. Behöver i alla fall inte flytta i första taget. Så vid halv 1 tiden går jag och lägger mig och lyckas somna in fram till 01.04. Då är det sista timmen innan stängning och vad gör vi då. Jo då HÖJER VI MUSIKEN för att festa på riktigt ordentligt.

Så jag får ligga och lyssna på "'cause tonight's gonna be a good night..." tills jag lyckas somna om igen. Sen var det upp till gudstjänst på morgonen och en heldag full med saker att göra och en tidig morgon på måndagen. Jag behöver en sovmorgon! Men det blev en tidig kväll igår (för att vara jag... jag skippade Heroes!!!).

Nu avslutar jag här för denna gång.

Frid

Njuter...

Det rullar på här. Och jag trivs faktiskt riktigt bra.

Jag är så tacksam för att det verkar som vi får en konfagrupp i år. Jag var lite orolig för det ett tag. Men det är fler som anmält sig än jag trodde. Nu får vi hoppas att dom stannar:)

Igår var en underbar dag. Jag var lite seg och nere på morgonen. jag har en förkylning som vägrar ge sig. Men jag kände att jag behövde komma ut. Så jag gick ut i det vackra höstvädret och gick en promenad längs sjön. Det var så otroligt vackert. jag satte mig på en bänk, tittade ut över sjön, kände solen på mitt ansikte och tackade Gud för att Han är så god! Sen på kvällen hade vi träff med mellanstadiegruppen och där bakade vi chokladbollar. Härliga ungar och härliga bollar. :)

Det är en underlig upplevelse att vara här. Känslomässigt i alla fall. Jag tycker verkligen om Karlskoga, trivs jättebra i staden och med dess tempo. Den känslan blandas med saknaden av allt och alla hemma i sthlm. En spännande mix, men det är väl det som är livet ibland...

Nu är det dags att gå ner och ordna med fritidsgården Upstairs. Och jag hoppas och ber att det ska komma några stycken denna gång.

frid

Ledig helg i Örebo

Ja det är sant. Jag är ledig. Känns bra. Det är inte så att jag inte har haft lediga dagar tidigare och att jag jobbar ihjäl mig, men nu är jag så pass ledig att jag kan åka bort.

Hälsar på Julle i kära Öret. Det var en spännande känsla att sitta på bussen och närma sig örebro och få känslan att  nu är jag snart hemma. Hemma... Det var länge sen nu det var hemma. Och igår, när jag satt på bussen från Karlstad till Karlskoga så kände jag också att när jag närmade mig Karlskoga så var jag hemma.
Detsamma kommer ske när jag närmar mig stockholm.
Jag har tre ställen som är hemma. Det är en skön känsla. Att kunna skapa hem på varje ny plats.

Nu börjar det bli sent så det är dags för mig att krypa till sängs. Lång och rolig dag framför mig imorgon. och vem vet, kanske ett par nya skor. Det är det som brukar hända när jag kommer till den här stan.

Sov sött kära vänner.

Frid

så kommer en dag till.

Mina dagar är spännande här i Karlskoga. Det är en helt annan lunk än jag är van vid, men jag börjar vänja mig. Det gör man väl som oftast när det kommer nytt.

som idag... Jag vaknade på morgonen (bara det något ovanligt för mig) gjorde mig iordning och tog det lugnt. Tio minuter innan jag skulle vara på jobbet gick jag hemifrån (!!!!, det tar 3 minuter) åker ner i hissen, går över gården/torget/vad det nu är. Svänger ut till vänster på gatan. Går gatan fram tills den svänger till och ser kyrkan. jag är framme! Går upp i porten öppnar med mitt kort (inga nycklar! I love this place) och går upp på kontoret.
Dagen fylls av planeringsmöte, träff, konfaplanering i missionskyrkan (som ligger fem minuter bort, nästan en långpromenad:)) sen hem på lunch. På vägen hem går jag och röstar (när man kan så ska man!) sen tar jag det lugnt hemma, äter lite innan jag sätter på mig ytterkläderna igen, åker hissen ner, går till kyrkan och här sitter jag nu och väntar. Eller inte direkt väntar. Jag jobbar, förbereder mig för kvällen. Gör det som behövs.

Snart ska jag gå ner och plocka fram i caféet. Det är fritidsgård ikväll. Jag ber att det ska komma många.
Vi var på skolan igår och gjorde reklam för 7:orna. jag hoppas det fastnade hos dom och dom blev sugna på att komma.
Visst är det lite skönt till en början när det kommer så få. Man får slappna av lite. Men forsätter det så funkar det inte. Jag längtar efter en full fritidsgård, med ungdomar som får hänga, ha kul och känna sig hemma.

Så dit går jag nu.

En dag i saras liv.

frid

Första veckan

Ja snart har en vecka gått. Tiden flyger liksom och det är så mycket nytt att ta in. Man glömmer liksom bort hur uttröttande det är med nya intryck.

Igår hade vi en heldag med församlingen. och då menar jag heldag. Vi började vid 9 tiden och slutade vid 18 tiden. Det var mycket nytt folk, många nya namn (som jag kanske kommer ihåg två av). Men dom är riktigt härliga människor. Det gav mycket att träffa församlingen. Nu vet jag lite mer om den. Men jag har långt kvar.
Det är faktiskt lite frustrerande. Det är så mycket jag skulle vilja kunna göra, men jag kan inte göra det än. Jag får sätta mig ner och skriva ner det jag tänker på och se fram emot när jag kan göra det.

Annars går det bra också. Lite hemlängtan ibland, men det är väl att vänta sig. 
Min lägenhet är så fin nu:) Allt som ska packas upp är uppackat. Allt står på sin plats och känns som ett hem. Det är en skön plats att komma hem till på kvällarna.
Jag har fått några nya vänner vilket är riktigt trevlig. Det har blivit promenad, fika och god mat hittills.

Nu ska jag jobba vidare. Det blir planering och fixning inför kvällen.

Ta hand om er!

frid

Framme

Eller egentligen har jag ju varit framme ett tag nu. Men nu har jag för första gången fått lite tid att sätta mig ner vid datorn och skriva lite om vad jag är med om.

Jag har, för dom som inte har förstått det än, flyttat till Karlskoga. En liten mindre stad än jag är van vid, men en fin stad ändå.
Här jobbar jag som ungdomspastor med allt vad det innebär. Jag har bara jobbat i två dagar än så länge men jag har redan hunnit planera en hel del, varit på skolan, träffat skolkyrkan, planerat konfirmation. Massor helt enkelt.

Och allt detta medans jag har varit härligt förkyld. Såklart. Det är väl det som händer om man sover för lite och kramar en massa härliga människor man måste säga hejdå till. För så min helg ut, förra helgen i alla fall.

I fredags hade mina underbara ordnat med kalas för mig. Jag insåg just innan hur jobbigt det egentligen är att hamna i centrum. Visst, jag älskar uppmärksamhet och att vara i centrum. Men i vanliga fall handlar det inte om mig utan om Gud. Det klarar jag. Så jag var något nervös innan jag kom till kyrkan i fredags.

Men vilken kväll det blev. Massa choklad (jag älskar hur dom känner mig:)), mycket roligt, härlig andakt, men mycket tårar. Det var så mycket jobbigare än jag föreställt mig. Jag har ju flyttat många gånger förut. Brukar tycka att det är ganska enkelt att säga hejdå. Man ses ju igen. Men i fredags gjorde det så ont i hjärtat att behöva säga det. Så det blev mycket tårar.
Tack alla för den underbara kvällen! En kväll jag aldrig kommer glömma, och alla foton sitter redan uppe på väggen hemma hos mig så jag kan se er när jag vill:)

Söndagens gudstjänst var också ganska tung. Men den gick bra. Det gick bättre än jag trodde att predika. Bara några tårar här och var.

Jag kommer sakna Aspnäs.

Men nu är jag här. och det är jag faktiskt glad för. Efter två dagar kan jag säga att jag trivs bra, får väl uppdatera er på det när det går lite längre tid. Men jag tror verkligen att jag kommer fortsätta med det. Alla är så trevliga. så välkomnande. Idag ska jag hem på middag hos min kollega. Bara sådär...

Min lägenhet är riktigt fin nu. Jag har packat ur alla lådor som skulle urpackas och ställt iordning möbler, satt upp gardiner. Böckerna står i hyllorna och maten i kylskåpet. Snart kommer det att börja kännas som hemma.

Ta hand om er!

frid

RSS 2.0