dagens fråga...

jag har haft en tradition med "dagens fråga"... detta kanske inte kommer varje dag, men jag kom just på en som fick mig att fundera.

vi har väl alla hört talas om uttrycket "a penny for your thoughts"... tänk dig att du får en peng som gör att du kan veta en människas tankar, för att lättare förstå denna människa. kanske inte ALLT, utan det mer väsentliga, det du undrar och vill veta hur denna person tänker. Det finns ju vissa människor runt en som man ibland undrar hur han eller hon tänker, vissa som man vill kunna se inne i huvet på dom för att kunna förstå varför...

vem skulle du använda denna peng på, varför och skulle du använda den direkt eller spara den? du får bara en i din livstid och den kan bara användas på en person. skulle du använda den över huvud taget?

tänk!

frid!

hosta, näsdukar och pride and prejudice dvd... då är sara sjuk

den här förkylningen vill verklingen inte ge med sig. den är riktigt bedrövlig. blev sjuk i torsdags och hoppas på att jag orkar med att gå till skolan på onsdag i alla fall.

missade drama idag, vilket är så jobbigt för det är något jag verkligen inte vill missa. men jag vaknade i morse vid 6 tiden och insåg att jag inte kunde gå. hjärtat ville men kroppen sa: "är du dum i huvet, gå och lägg dig". så jag gick och la mig. men det hjälpte inte, för somna om kunde jag inte. så jag låg i sängen och lyssnade på radio, hostade och snörvlade fram till åtta tiden då jag gav upp och gick upp och fyllde min hungriga mage.

under dagen har jag inte gjort mycket. jag har setat i soffan och glott på tv hela dagen. inte mycket mer jag har klarat av. har velat göra lite skolarbeten, men det går inte. det är knappt så jag ser skärmen nu för mina ögon är så igensvullnade och röda och jag nyser stup i kvarten.

jag tycker inte om att vara sjuk, jag vill vara frisk.

julle är snäll mot mig, hon lagade våfflor idag. jag tror, eller jag vet, att jag kan vara riktigt gnällig när jag är sjuk. men julle är snäll mot mig ändå. tack vännen! jag är ledsen om jag gnäller!

nu ska jag faktiskt gå och lägga mig... klockan är bara åtta men jag är helt slut och kan inte vara uppe längre.

hoppas jag är frisk, eller i alla fall friskare, imorgon.

frid!

sjuk!

"det blir aldrig riktigt som man tänkt sig" har jag hört det sägas. peppade ju för att gå ut och fira emy ikväll, men vad händer? istället för att bli friskare så blir jag sjukare! besviken... jag har tröttnat på att bli besviken.

så ikväll blir det jag, min pop-cornskål och tvn som får hålla varandra sällskap. det suger... men jag får göra det bästa av situationen som alltid. ska vila så jag blir frisk till på måndag i alla fall. vill va frisk nu!

hittade en rolig film som jag ska fortsätta se på nu... hittade även en kort film när jag letade filmer idag. en film från 2002. en sommarlägersfilm (ett sommarläger jag inte ens varit på, måste vara min systers film).... roligt att se mina vänner på det... hehe... saknar er därhemma.

nu tillbaka till soffan

frid och hälsa!

en osynlig beige mus

ibland undrar jag, ger jag verkligen bilden av att vara en osynlig beige mus? verkar jag vara tråkig, eller i alla fall försiktig och tillbakadragen. är det bilden jag ger? alla blir nämligen så förvånade när jag gör vissa saker. när jag visar framfötterna och visar vad jag går för. när jag ställer mig inför massa människor och lungt kan prata och ha roligt. när jag gör saker som visst är så otroligt "o-sara".

ibland är det lite roligt, att se hur folks uppfattning om mig ändras när de får lära känna mig. när det visar sig att jag är någon annan än de tror. man kan se det på blicken man får. först är den något förvånad och sen vill den veta mer. det har hänt flera gånger. jag förvånar.

det borde verkligen lära mig att inte döma...

till annat... idag har jag varit sjuk. tillät mig själv att vara det. mest för att jag har ändå varit ledig, men också för att jag inte mått särskilt bra. har haft ont i halsen, en vanlig förkylning men såklart så är det oerhört synd om mig. sen har min rygg också pajjat... den mår bättre nu, men jag har inte kunnat röra mig så bra dock...

imorn ska jag må bättre. både i ryggen och i halsen. då ska vi fira Emy! grattis vännen! å vi ska ut och dansa. något som visst är ganska o-sara... kommer nog förvåna vissa imorgon. tycker jättemycket om att dansa. gör det inte så ofta bara, väljer att göra annat... men jag börjar bli ordentligt pepp på imorgon.

nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

döm inte!

frid!

skola och skolarbete

en lugn dag än så länge får jag lov att säga... fick sovmorgon vilket var skönt, men jag vaknade med ont i halsen vilket inte är så trevligt.

har jobbat på grupparbete idag, har varit väldigt roligt, men jag måste skriva lite saker till arbetet. ska göra det imorn. är ledig då. ska sova länge.

online ikväll (alltså inte på datorn, utan i kyrkan, ungdomsarbete)... ska träffa mina kids första gången sen innan jul. ska bli spännande att se. vet inte riktigt hur pepp jag är. längtar till aspnäs dock.... massor... vill dit igen. men jag får vänta några veckor till... men det går nog fort.

du ska jag gå hem till emy... ska köpa godis visst.

frid!

dagens mödor och glada besvär

Jag har haft en riktigt bra dag idag. det har varit mycket att göra men den har ändå slutat med mig glad och nöjd. det känns bra när det går så.

idag har vi planerat inför vår vinterfjällsutbilding. vi ska då åka iväg till Trysil och åka skidor. det har varit lite si och så med vissa delar av planeringen, men nu känns det utrett och ordnat med och det glädjer mig enormt och är en sån lättnad. härligt!
Jag lyckades även få ut lite frustrationer och "skälla" lite... eller inte skälla. jag brukar inte skälla. jag blev mest arg så jag kände att jag behövde förklara hur det stod till. "I put my foot down" och det gick riktigt bra och inga blev sura.

sen var jag på ett studiebesök på en Walldorfskola. det var riktigt spännande och intressant och vi fick träffa mycket trevliga människor och jag fick lära mig mycket nytt.

nu ropar julle på mig, jag måste gå... vi ska spela idol-spelet ikväll... sjunga lite karaoke och ha kul.
fattar du att jag ska spela spel! och det var jag som föreslog det! jag måste verkligen vara på gott humör.

frid vänner!

Jag bad... Gud gav

Jag bad om styrka
och Gud gav mig svårigheter att göra mig stark
Jag bad om vishet
och Gud gav mig problem att lösa
Jag bad om mod
och Gud gav mig faror att övervinna
Jag bad om kärlek
och Gud gav mig människor i nöd att hjälpa
Jag bad om välgång
och Gud gav mig muskler och hjärna att arbeta med
Jag bad om väntjänster
och Gud gav mig möjligheter
Jag fick inget jag ville ha
Jag fick allt jag behövde


pölsa!

jag vill utfärda en varning här och nu. jag har just lagat pölsa (eller stekt upp det) och det är inget jag starkt rekommenderar. och jag säger till alla er som äter det, wow! imponerande! jag hade svårt att vara i närheten av det över huvud taget.

det är så det går när man prövar nya saker;)

hoppas julle gillar det i alla fall

frid!

ny blogg...

funderade då på att flytta min blogg... och helt plötsligt hade jag det. spännade. sånt strul med den andra. så det blir väl här jag kommer ha den...

alla tidigare inlägg finns på gamla bloggen med bilder och allt.

en dag i taget!

frid!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0