Dagen är kommen... och förbi

Nu står julen inte för dörren längre. Nu har det knackat på, stannat en stund och gått vidare.

Vilken härlig jul jag har haft, jag är helt slut men glad och nöjd och det känns viktigt.

Dagen började tidigt med frukost och att kasta sig direkt på "att göra"-listan som hade krymt sen gårdagen vilket var skönt. Men jag hade sovit så dåligt på natten så jag var lite seg på morgonen.
Men det släppte lagom till släkten kom och plingade på dörren. Det är så härligt att träffa dom, det var länge sen nu, säkert fyra månader och för mig är det fyra månader för länge.

Men dagen började med fika (födelsedagsfika för första timmen på julafton är pappas, då firas hans födelsedag) sen efter fikat med mer än sju sorters kakor lästes julevangeliet och vi fick fokusera på varför vi får träffas så här och får ha så roligt som vi har.

Julafton består av mycket väntan, väntan på nästa sak. Efter glöggen väntar vi på fikat, efter fikat väntar vi på kalle, efter kalle nalkas mat, efter maten väntar vi på efterrätten och efter efterrätten väntas på julklappar. Julaftonsadvent...

Jag såg faktiskt inte på Kalle i år, jag tänker att efter att ha sett den ca 26 gånger så kan man få hoppa en gång. Jag behöver bara blunda så ser jag det i huvudet.

Maten var fantastisk som alltid, min sill blev bästa sillen enligt moster min:) det var trevligt eftersom det fanns fyra sorter att välja mellan. Och jag åt och åt och åt och blev så mätt. Hur lyckas man egentligen. Jag orkade inte sitta längre när vi var färdiga så nästan alla hittade vi ett varsit soffhörn som vi sjönk ner i.

Efterrättsbordet lockade med risalamalta (jag fick mandeln! dvs. mandelpaketet), fruktsallad och den godaste vitchokladmoussen du kan tänka dig.

Sen gick vi in på paketutdelningen. Detta är en ritual vi har som tar låååång tid. Julklapparna delas ut, sen sitter vi  i en stor ring (vi var 14 personer idag) och så öppnar vi ett paket i taget och alla tittar. Och ooooar och aaaaaar. När vi var små gick ju inte det alls, då öppnade alla barnen alla julklappar i ett svep och sen satt de vuxna och oooooade och aaaade istället.
Idag försökte vi spara tid så det var tempo på öppningen, det var öppning, max ett oooo (inget aaaa) och sen nästa. Det tog bara en timme! :) Det är så roligt att ge och få klappar och se vad alla andra har gett varandra.

Stora gåvan idag var Airzookan som min mosters man fick. Det är en bazooka som skjuter luft. riktigt underhållande när man är riktigt trött. Kusinerna sprang runt och sköt på varandra (och då ska du tänka på att yngste kusinen ikväll är snart 17 år, I love my family!)
Roligast var nog när mormor tog tag i den och lekte lite. Hon ställde sig sköt lite, sen tog min kusin den och visade genom att skjuta på mormor. Mormor fick en rejäl vindpust på sig så att håret flög och hon flög till lite hon också. Sen kom mormors härliga skratt som riktigt klingar. Vad roligt hon hade.

Sen skönk vi återigen ihop i varsit hörn med våra julklappar. Trött var man då.

Hade tänkt att gå på midnattsgudstjänsten, men det fanns liksom ingen ork kvar. När släkten hade åkt la jag mig i en soffa och halvsov under familjens prat.

Nu är det äntligen dags för sängen. Imorgon är det juldagen och här betyder det PYAMASDAG!! sova länge och mysa i pyamasen större delen av dagen. Kankse i min nya julpyamas ser jag på min Harry Potterfilm eller lyssnar på en av mina nya skivor. Vad ska man lyssna på först John Mayer eller Melissa Horn? Vi får se...

En fridefull julhelg önskar jag er alla!

Julafton...

Ja nu har klockan hunnit slå tolv och en ny dag har börjat. Inte vilken dag somhelst heller. Det är julafton.

Det har varit en lång arbetsam dag idag med mycket förberedelser för den stora dagen, men så värt det.

Idag har jag gjort senapsill, något som jag nog är mest stolt över. Visserligen var det mamma som började med att lägga in och allt svårt, men jag gjorde senapssåsen som den nu ligger och gosar i. Vi får se imorgon vad härliga släkten säger om det.
Jag gjorde även en fantastisk vitchokladmousse, den får vi se om vi orkar efter julbordet.

Det är nog mycket det som julen betyder för oss. Jesus (såklart), familj och massor och då menar jag massor med god härlig mat. Jag ser fram emot mycket skratt och mycket kärlek.
Det enda som oroar är att en dag kan gå så fort, och jag vill verkligen njuta nu.

Det kommer bli en härlig lååång dag hoppas jag, jul och allt vad det innebär som avslutas med en gudstjänst för att verkligen få ta in allt.

God Jul på dig!

Gud välsigne dig

och en hel massa julefrid...

Jullov

Jag har jullov, och jag njuter. Jag har haft några riktigt härliga dagar.

I fredags var det äntligen dags för 80-talsfesten som jag har längtat efter. Och det var hur kul som helst. Jag trodde att jag skulle få se julfesten i aspnäskyrkan från en annan vinkel i år. Efter alla år med planerande och fixande och donande under hela kvällen skulle jag få gå dit och njuta.
Men så bidde det inte, det blev dekorering och fixning och allt vad det är. Å vad härligt! Kanske kan ses som något riktigt udda, men det är det som är julfesten för mig. Alla förberedelser, få se alla ha roligt och njuta av alla förberedelser och sen ta bort allting, eller städandet i sig kanske inte är det roligaste, men gemenskapen under städandet och hur kul man kan ha mitt i natten, i kyrkan, trötta efter en lång dag. Det blir mycket skratt.
Jag saknar aspnäs.

Sen har vi haft lite kalas med familjen, pappa fyller år idag (om du frågar så är han 29 år, vi är snart jämngamla han och jag:)) Det är så mysigt att umgås med familjen. Jag förstår ibland inte hur vi kan umgås mycket och länge och ändå blir det inte tyst. Det finns alltid något att prata om. Pinsamma tystnader vet inte vi vad det är.

Igår kväll var jag på en mysig glöggkväll med underbara människor. Det var så trevligt att få sätta sig ner och prata en stund med dom jag inte hunnit prata med i fredags. Tror inte att dom vet hur mycket dom betyder för mig.

Nu laddar jag för de närmsta dagarna. Julafton snart, det blir så mysigt, stor släktjul blir det.
Imorgon kommer tre av mina goda vänner som jag känt sen grundskolan. En tradition som vi har haft sen sjuan om jag minns rätt. Vi ses, äter jullunch, umgås och byter julklappar. En välsignad tradition.

Så snart blir det sängen (eller bäddsoffan).

God jul

frid

Härlig dag

Idag blir en bra dag tror jag.

Jag ska börja dagen med bön om en liten stund. Det är en så härlig stund på veckan då vi får be för stan och för varandra.

Sen åker jag hem! Sthlm here I come!

Det är tid för jul och det ska bli så mysigt.

frid

Dan före dan före hemåkardan

Snön ligger vit på taken, tänk att sara är vaken.

Efter en helt galen vecka så har jag äntligen börjat slappna av. Det var fullt upp non stop, men det har varit riktigt roligt. Mycket att göra och planera, men utförandet har varit kul.

Men nu har jag hunnit ifatt mig själv och kommit in i julstämning. Jag är klar med julhandlingen, åkte till örebro igår och hittade lite i alla fall. Mest till mig, men det är ju så trevligt.

Sen har jag slagit in klappar, tvättat och städat...

Imorn blir det julfest för barn och ungdomsledarna. Det ska bli riktigt mysigt.

Men snart åker jag hem över julhelgen. Ja, jag säger hem, för jag har två hem. Så jag åker hem och sen åker jag hem efter jul. Sen åker jag på UNITE i Västerås. Ska bli grymt!

Det finns inte så mycket mer att skriva.

Vi höres!

frid

Julavslutningsstress

Ja, du kanske har hört talas om den ökända julstressen, men du kanske inte har hört om julavslutningsstressen. Det är en vecka då man avslutar alla aktiviteter för terminen inför jul (döhh...)

Denna vecka har varit fullsmock.
Måndag - sista Upstairs-Light (mellanstadiegruppen) som för min del behövde öva på dramat vi ska köra på julavslutningen på söndag. Det har väl gått, sådär... Jag är inte så van vid barn, men det ska väl gå bra hoppas jag. Vi får öva lite på söndag innan avslutningen så det borde gå, det måste det...

Tisdag - Upstairs (fritidsgård), inte avslutning riktigt än, men det kommer...

Onsdag - Sista konfan, fika, undervisning, andakt.

Torsdag (det är ju idag ju!) - Upstairs har sin sista fritidsgårdskväll för terminen. Blir väl lite pepparkakor och så ska vi dekorera lite inför söndag. och utförsäljning av godiset så vi kan köpa nytt och fräscht i januari.

Fredag - Handla in godis till söndag och dela upp i små påsar:) Idolfinal! Alltså inte bara att jag ska se, vi ska se det tillsammans på Upstairs.

Lördag - LEDIG!!! Najs

Söndag - Julavslutning för kyrkans barn och ungdomar. Dramat måste bara funka. (Andas sara, andas...)

Sen vänder allt, för veckan efter har jag en ledaravslutning på onsdagen. Och det är typ allt.
Det lär väl bli en del kontorsarbete med listor och dyl. Kanske städa ur kontoret...

Så den här veckan  har verkligen varit full för utöver detta har jag haft en massa andra möten och samtal och saker att göra. Fullt ös helt enkelt!
Men det känns som jag har kontroll, och så har jag ju börjat röra på mig lite mer så jag känner mig klarare i huvudet.

Men mycket gott har hänt den här veckan, så jag är så glad och tacksam.

Ur ingenstans (känns det som) har jag fått erbjudande om en lägenhet, så i mars flyttar jag (igen) och lämnar Wickan bakom mig! Hurra. det blir ett lugnare område med bara en granne. Å en så fin lägenhet! Får berätta mer om den när jag har flyttat in.

Och igår... Det var så häftigt. Gud är så cool!
Jag har fått min del av försäljare och dörrknackare när jag har flyttat och även om det kan störa mig ibland så kan det ju komma gott med det också.

Det knackade på en man igår kväll från hyresgästföreningen som ville prata hyra så jag bjöd in honom (ja jag vet, mamma kommenterade också att det kanske inte är det bästa man kan göra, men jag ser min naivitet som en gåva från Gud :) ) och det slutade med att vi pratade tro i en halvtimme istället. Eller han delade sina tankar och frågade frågor som jag försökte svara på. Allt detta av att han såg min Bibelsamling. Han fick även ett av mina små nya testamenten efter att han sagt att han ville läsa bibeln.

Det är så häftigt att se hur Gud verkar, hur han kan använda mig när jag är ledig och sitter hemma framför tvn. Så jag ber för denne man, ber att han ska hitta det han söker, att han ska hitta Gud.

Ibland kan man inte låta bli att älska sitt liv.

Något som jag har gjort senaste veckan (om vi nu lämnar det andliga:)) är att jag har laddat stenhårt för aspnäsjulfesten med 80-tals tema. Först fegade jag lite om jag skulle satsa och klä ut mig. Men nu är jag laddad till tusen. Det är ju rätt enkelt att klä sig efter 80-talsmodet nu för tiden, allt jag behövde göra var att gå in på JC och HM. Där fanns så många alternativ. Det enda var väl att jag kände mig lite för gammal för de kläderna jag köpte, kanske inte något jag skulle ha varje dag, men så kul det kommer att vara. Våffeltången är laddad, nu kör vi!
Jag har även laddad med att se på lite 80-talsfilmer. Jag har glömt hur bra dom kan vara. Den här veckan har jag sett:
Girls just want to have fun
Pretty in pink
Sixteen candles
Can't buy me love

Funderar på att se The breakfastclub en liten stund, men vi får se. Lite Ebba och Didrik kanske:)

Nu ska jag slappa vidare en liten stund innan jag måste gå till jobbet.

frid

Toalettfunderingar

Tänk vad modern jag har blivit. Jag sitter på bussen påväg hem till karlskoga med datorn i knät och surfar och bloggar. Vilken fantastisk uppfinning det här egentligen:)

Jag har efter att jag spenderat en vecka i sthlm på predikantveckan val att istället för att åka bil hem stanna två dagar till och nu sitta på bussen istället. Ett konstigt val för vissa, men efter kvällen i aspnäs igår så var det väl värt det.

Så nu sitter jag här och funderar, faktiskt på något som jag alltid funderar på varje gång jag åker buss. Dessa busstoaletter. Det är kanske inte de mest givande funderingarna, men dessa toaletter gör mig galen. För sitter man i över tre timmar på en buss så kommer man vid ett eller annat tillfälle behöva använda detta lilla trånga utrymme. Och det finns bra och dåliga busstoaletter.
Idag har jag valt att åka med swedbus och på grund av detta var upplevelsen faktiskt inte bara otrevlig. Det går att komma in och få plats i utrymmet och nu när jag har lärt mig hur spolfunktionen fungerar så går det riktigt bra, förutom att det är lite svårt att hålla balansen. Varför är det så att busschauffören alltid ska köra om eller svänga när jag sitter på denna lilla toalett???

När jag åker gobybus är det ännu värre. Det är ett minimalt utrymme som man måste backa in i för att få plats, sen när man sitter så kränger det så mycket att man inte vet om man lyckas med sitt "uppdrag" och att man tror att kommer bussen att välta och jag kommer dö med byxorna nere! hur kul är det? Nej, det måste finnas ett bättre sätt.

Jag vet att jag ska vara tacksam att det ens finns dessa möjligheter på en buss, men det är ändå inte roligt.

Men nu är jag påväg hemåt i alla fall. Ikväll ska jag till Karlstad på ungdomsmöte. Pepp på det! Det är jag som har hand om tävlingarna så det är lite nervöst, men kul kommer det att bli.
Kan bli lite stressigt när jag kommer hem, men jag ska klara det:)

frid

Predikantveckan

Jag har ont i nacken, trött i hela kroppen och huvudet surrar fortfarande. Samtidigt som jag är glad, upprymd och eftertänksam. Detta kan bara betyda en sak. Det är predikantvecka!

Hela sveriges pingstpastorer och anställda ledare mfl. samlas för att möta Gud tillsammans, lära sig något och umgås. Man träffar gamla vänner och får nya bekantskaper. Spännande.

Allt detta omringas av prat. Det är prat från estraden med info, undervisning och reklam. Och var man än går i filadelfiakyrkan i sthlm så omges man av ett surr. Ett högt surr. Ett väldigt högt surr. Det är det som händer när predikanter träffas, det pratas och dunkas i ryggen man ställer samma frågor och ger samma svar. Hur är det? Hur går det? Vad händer hos er? Nu är det inte alla som svarar samma sak, utan det är den jag får höra mest som ger samma svar, nämligen jag själv.

Hur är det? Jo det är bra tack.
Hur går det? Jo det går bra, jag trivs bra, men det är fortfarande mycket nytt.
Vad händer hos er... (Det svaret blir för långt så jag orkar faktiskt inte skriva det just nu, kanske en annan gång)

Men det är så roligt ändå. Jag lyckas varje år att få äta lunch med någon ny. Så det var riktigt trevligt att få göra det. Sen vart det mycket skratt och prat under kvällsminglet.

Men nu är det dags för sömn igen. Det var en lång dag som började med pendeltågsstopp (surprise surprise) vid 8 tiden på morgonen och avslutades med en halvtimmes väntan på pendeltåget hem (inga förseningar, men så surt att missa tåget med två minuter på kvällen, jag är ju så van nu för tiden att jag kan ta mig hem på tre minuter inte en timme) vid 21.30 tiden på kvällen. Så nu är jag trött. och så ska jag upp imorgon och göra samma sak igen. Förhoppningsvis utan pendeltågsstopp denna gång.

frid


sen en annan sak och det är allt jag kommer att säga om det:

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

...jag har återgått till mitt gamla civilstånd.

RSS 2.0