Godkänd!

fatta, jag är godkänd och klar nu. uppsatsen är godkänd, sista kursen är godkänd. jag har gjort allt. min lärare saknade en läslogg från mig men den har jag gjort, så jag är FÄRDIG!!!!! jag är numera utbildad!

på fredag blir det officiellt, då är jag fritidsledare:) det känns riktigt udda. efter fredag bor jag inte här någe mer egentligen. stora flyttlasset går lördagen den 9e, men jag kommer bara tillbaka för att flytta då. jag tror inte jag fattar det än. visst det har blivit lite hemma här, men jag har ju vetat att jag skulle flytta härifrån så det har väl inte satt sig. nästa ställe ska bli hemma. kommer sakna julle. vad gör man ensam i en lägenhet? vad gör man när man får tråkigt och inte har någon att hitta på hyss med, eller skriva knäppa texer eller hitta på värsta showen med? det finns ju inte.

kommer sakna klassen med, trots att jag har klagat så mycket. vi hade grillfest igår, så roligt. dom är så underbara hela bunten. jag kommer sakna att träffa dom.

nu måste jag sova. måste packa det allra sista imorn. jag börjar se en ljusning, men det börjar bli galet tomt.

frid!

helg

jag har dragit mig för att skriva om helgen. för skulle jag göra det så skulle jag behöva skriva om begravningen. det vill jag inte, känns inte som jag ska göra det här. så det göra jag inte. kan säga en sak bara, den var fin.

resten av helgen bestod av människor, släkt, familj och mat. jag gillar mat. inser hur mycket när jag är hemma hos mamma eller när vi är hemma hos några som vet hur man gör. vi grillade i söndags, mamma invigde det fina förklädet jag gett till henne i morsdagspresent, det blev grillspett, färskpotatis, fetasås, tomat och avocadosalsa, sallad... å så gott. ska bli trevligt att bo hemma i sommar. måste bara se till att röra på mig också så jag inte bulkar på mig all denna mat.

jag gillar inte sas-strejken, jag ska flyga på fredag. men det känns som om de borde sluta snart...

nu ska jag försöka sova. är inte så trött...

frid!

opponering

jag är nervös, jag avskyr att vara nervös, man får så ont i magen då. idag ska jag på opposition. jag ska opponera på en uppsats och någon ska opponera på mig. jag vet i hjärnan att det inte är någon fara. alla är snälla i gruppen och så, men jag vill ju göra det bra också.

jag läste igenom min uppsats i morse. farligt. det är galet vad hemmablind man blir när man sitter och skriver. det var en vecka sen jag lämnade ifrån mig den och nu ser jag alla fel och problem jag har. jag läste i början och blev helt förskräckt av vad dåliga meningar jag har ibland. jaja.. jag får ju försvara mig på oppositionen, men jag vill verkligen inte behöva komplettera. jag vill vara ledig nu! har min sista lektion idag. nästa vecka har vi visserligen en utvärderingsdag på tisdagen, men idag är min sista lektion. ever! i örebro i alla fall. man vet ju aldrig med mig. jag kanske läser en kurs någon gång i framtiden.

nu ska jag försöka släppa min nervositet och bara åka till skolan... snart....

frid!

snart sommarlov!

idag har jag inte gjort mycket. vi var i skolan och hade samtal med vår basgruppsledare om terminen och om framtiden. sen åkte jag på ljusterapi, eller jag kallar det för ljusterapi för att säga sola solarium känns så onödigt. speciellt en dag som denna när solen skiner och det är varmt. men lite brunare har jag blivit, jag har grundat lite i alla fall. sen for jag och julle förbi en kompis på vägen hem och efter ett stopp på affärn så är vi hemma nu i vår flyttlådefulla lägenhet. (en sån där tråkig genomgång av dagen, känns som dagboken i mellanstadiet, jaja, har inte så bra fantasi idag. läste föresten min dagbok från gymnasiet igår, det var spännande läsning:) mycket som jag glömt...)

jag har packat massor, känns som jag har packat allt, men det är nästan hälften kvar. ska packa ner köket nästa vecka så borde det mesta bli klart tills flytten. börjar faktiskt bli lite ledsen för att jag ska flytta. kommer sakna julle, fattar nog inte än riktigt hur mycket. men livet måste gå vidare och vi lär ju prata i telefon några gånger om dagen till en början:) hehe...

jag fick en tröja av julle igår. på den står det "she is single" och så är det en pil åt vänster. och där ska julle gå så att alla ser att hon är singel. så det var väl en present till henne också:) hihi. det är en rolig tröja.

imorn är det opponering. jag är lite nervös, inte så mycket för min uppsats utan för att jag ska opponera på någon annan. jag vill ju göra det bra...

nu ska jag laga mat.

frid!

today I met...

idag träffade jag min blivande man, eller i alla fall enligt emy. hon har sagt sen jag träffade henne att jag skulle gifta mig med hennes kompis. lite roligt att träffa honom, han var trevligt. men jag träffade honom bara i typ två timmar så jag kan inte säga något mer.

idag har jag också pluggat, nästan hela dagen. åkte till skolan på morgonen, satte mig i biblioteket och pluggade i några timmar. det sista plugget jag har, typ någonsin. wow... skrämmande. ska opponera på torsdag, min sista lektion, typ någonsin. jag vet inte hur mycket det har slagit mig att jag ska sluta skolan. alltså sluta gå i skolan helt och ge mig ut i den vuxna världen där man jobbar och kan gå hem på kvällen och inte ha några läxor. men mitt jobb kanske leder till lite "hemläxa" beroende på hur duktig jag är på att göra saker på arbetstid.

snart är det sommar, jag börjar längta efter mitt sommarlov. det känns så avslappnande på något vis att veta att jag inte behöver planera något stort eller jobba på två och en halv månad typ.

julle och jag har börjat packa, lägenheten är fullsmock av flyttlådor och trots att det känns som jag snart har fyllt alla lådor jag har så har jag ändå så otroligt mycket saker kvar. dom tar aldrig slut. vi måste köpa fler lådor. men det är inte världens lättaste sak att få hem såna på cykeln:) knyter man fast dom på ryggen så flyger man iväg.

sista rycket nu... men först ska jag sova. en dag imorgon också.

frid!

inte så ung som jag en gång var...

insåg en sak i helgen. jag är inte tonåring längre, och det är ok:) hehe...

hade en riktigt rolig helg. i lördags kom fyra av mina ungdomar från aspnäs å hälsade på mig. efter en resa till marieberg i tofflor (jag blev kidnappad) så åkte vi hem till mig och såg på semifinal i hockey, jag är inte en hockeytok, men det var roligt att hänga.

sen blev det schlager såklart! och vad kan man säga. jag får citera ola salo: "dyng-tävling". men vi borde ju ha vetat. det har lutat åt detta de senaste åren. och det började när det blev telefonomröstning. jag står fast i det jag sagt från början. återinför juryn!!!! känns mer som en tävling då. det här är mer att räkna hur många grannländer du har. jag har faktiskt inte så mycket emot vinnaren, det var en bra låt och hon sjöng riktigt bra. men en 18 plats till Sverige, det är inte rätt. bäst var tyskland och finland.

i alla fall, åter till min lördag. efter schlagern så var min tanke att jag skulle sova för vi skulle upp tidigt för att åka till kyrkan i sthlm på morgonen efter. jag fick tre timmars sömn den natten, två av grabbarna sov på balkongen (ni är så sköna!) och de andra två satt uppe och såg på film hela natten. när jag gick upp vid halv sju så fick jag veta att dom hade inte sovit alls. det hade jag inte överlevt. jag är för gammal för det:)

men vi kom iväg på söndagen, tack och lov hade chauffören sovit gott på balkongen så han kunde köra:) och efter en riktigt rolig bilresa, med en spännande musikblandning;), kom vi fram till aspnäs och gick på konfirmationsgudstjänst. det var riktigt trevligt och kyrkan var fullsmock. sen lite mys på baset och efter det hem till mamma å pappa för slapp i soffan.

mamma å pappa åkte till finland på söndagkvällen, jag vill också, så det var bara jag och lillstrumpa som mös hemma. sen sängen för kl 5.30 morgonen efter var det dags att åka hemåt öret igen för en städdag i skolan. efter en lång resa med nackspärr, ösregn i örebro och ca en timmes fönstertvätt åkte jag hemåt till lägenheten där jag sitter nu. jag har slappat hela dagen och det var riktigt härligt. det ska jag fortsätta med ikväll.

tack för en grymt härlig helg! (tack jocke, fredrik, malin och jonte för att ni kom, jag är riktigt glad att ni ville komma)

frid!

schlager...

ett kort schlagerinlägg innan jag somnar... det är spännande vilka dåliga låtar som görs och sjungs egentligen. det var inte mycket bra ikväll... men det är inte det som är värst. det värsta är att det är många av de sämsta som har gått vidare... jag tyckte typ två som gick vidare var ok. men desto större chans för sverige att ta hem det... om inte öststaterna lyckas ändå.

nu somnar jag

pepp på lördag!

frid

musik och målande ord

just nu sitter jag här och får nån sort skrivarblockering, just för att jag kände för att skriva något riktigt bra och roligt. det är väl det som brukar hända.

jag har just kommit hem från en konsert med Erik Tilling och Andrew Peterson. Andrew Peterson såg jag förra året också och jag är så glad att jag gick igen. han är en av mina absoluta favoriter och han är så rolig på scen... hans låtar är inte bara låtar, det är berättelser. jag skulle vilja skriva som han gör, hans sätt att använda ord och måla upp bilder är så otroligt bra. jag skulle vilja lära mig hans sätt att använda ord.

jag blev så glad när han skulle köra två sista låtar. han frågade om det var några önskemål, och jag var så nära att ropa, men så sjöng han den låten jag hade tänkt önska ändå! min favorit, och sen efter den körde de en sista låt som också är en favorit. så mina topp två kom i slutet i alla fall.

det var så mysigt att sitta och lyssna ikväll, både Tilling och Peterson hade lugna låtar som man bara kunde sitta och lyssna på. mysigt.... jag köpte en skiva med Andrew Peterson och den ska jag sätta i min skivspelare snart och låta den vagga mig till sömns...

frid!

färdig!

jag är klar nu... känns konstigt... blev ca 6000 ord... jag är nöjd. får se vad min handledare tycker.

frid!

uppsats

jag är så trött på att skriva uppsats. bara sista delen kvar nu. men det är ju såklart nu som allt bara stannar. det har blivit en riktigt bra uppsats måste jag säga. jag är nöjd. men tyvärr har jag bara 5000 ord än så länge. kanske får ihop 6000-6500. vilket låter mycket eller hur? och det är det. just nu har jag typ 15 sidor med text, med enkelt radavstånd. denna b-uppsats är redan långt mycket längre än den b-uppsats jag skrev i historia. och om jag mot förmodan får ihop 8000 ord så kommer den att bli längre än min c-uppsats. den här skolan är så ord-tokig, allt handlar om hur mycket ord du skriver. men men... jag ska bara skriva så mycket som jag får ihop och så får dom ta den som den är. jag tänker inte sitta och ordbajsa fem sidor bara för att få ihop rätt antal ord. nej det ska vara kvalitet och inte kvantitet.

nej, åter till arbete... ska se om jag kommer fram till något intressant. det hoppas jag. nu är det bara repetition som gäller... orkar inte blaja...

längtar tills  på lördag... ska bli så kul... berättar mer sen

frid!

bilder säger mer än tusen ord...

istället för att skriva så ska jag visa en bild... typ... jag har skrivit uppsats hela dagen så det där med att skriva är jag inte så sugen på nu. uppsatsen ska in på torsdag... ska bli skönt när den är klar... då blir det partyimage5

jag berättade ju om mammas nya kök (ja det är väl pappas också, men mest mammas i alla fall:)) det är inte helt färdigt men å så fint... det saknas ju väggar hemma nu!

nu ska jag sova... imorn blir det plugg hela dan. ingen helg för mig.

frid!

valborgshelg...

mycket har hänt... sorgligt och roligt. det är så konstigt att det händer samtidigt.

samma natt som en vän till mig gick bort, föddes ett nytt liv till världen, vänner till mig fick en dotter och en annan vän är borta. det är underligt att sörja en vän och glädjas åt en annan samtidigt.

denna helg har jag undervisat, vilat , pluggat, umgåtts med vänner och familjen. det är mysigt. ta igen sig sådär. (fast jag har ju pluggat så jag har väl inte tagit igen mig helt.)

valborg igår, alldeles för mycket folk (2000 pers på Baset) så mycket brukar det inte vara. men det är ju kul att det går så bra.

mamma å pappa har gjort om köket, det är jättefint!

får berätta mer sen, nu blir det efterrätt och sen drar jag hem till öret igen.

frid!

RSS 2.0