efter regn kommer solsken...

... jag hoppas verkligen att det är så. det är inte så att det regnar särskilt mycket just nu, men jag behöver något att hoppas på nu. något att se fram emot utan stress och ansvar. jag vet att livet innehåller mycket ansvar och att det är svårt att komma ifrån det, men just nu längtar jag bara tills jag får andas igen.

jag har haft ett grymt bra sportlov. njutit av min familj och mina vänner så mycket som jag kunnat. jag har vilat och slappnat av. jag har gjort roliga saker och andats.

fredagen var synnerligen en höjdpunkt, som den brukar vara. jag längtar alltid till nästa gång jag får träffa mina underbara vänner i aspnäs. jag mår bara så bra av att se dom. å få kramas lite. jag blir lyft och känner mig lättare när jag går därifrån. visst, det är inte helt utan bekymmer, låter lite som jag beskriver paradiset. men det är ett av mina paradis. jag hoppas på att hitta fler i mitt liv.

på lördagen fick jag en tidig födelsedags present. jag fick gå på musikalen RENT som går på Göta Lejon i Sthlm. den har jag velat göra länge. och det var grymt bra. bengtzing är ju en favorit och Linus Wahlgren  är en ny favvo. så bra så bra så bra... jag var där med min lillasyster och det var jätteroligt.
sen när vi kom hem var det dags för melodifestivalen. min storasyster och svåger kom över och jag har insett att det är alltid bäst att se melodifestivalen med familjen. det är så den ska ses!

nu är jag i öret igen. har haft dramaövning idag och ska fortsätta med det efter lunch. jag har varit riktigt sugen på att spela teater. att få spela någon annan och glömma sina egna problem. få skrika lite och gråta åt något som jag kan släppa när jag går härifrån. intriger...

nej nu, tillbaka till verkligheten.

frid!

körkort...

ikväll har jag varit på handledarkurs med min pappa och min lillasyster. det är en sån där kurs man måste gå med sin handledare om denne ska kunna bli ens handledare. det var lite segt måste jag säga.

min pappas ord var "utter and complete waste of time" och det jag kommer ihåg är kommentarerna jag och min syster viskade till varandra och alla människor i det där trånga lilla rummet.

det var ett litet rum med bord och stolar för kanske 15 personer och in där klämdes det in 25. jag vill inte klaga så mycket för vi anmälde oss ganska sent, men det var lite gnäll i gruppen över det hela. och vilka människor det var. jag försöker att tänka att alla är ju skapade i Guds avbild men jag tycker lite synd om en kille som var där med sin mamma och pappa. mamman gnällde mycket och antecknade frenetiskt allt som lät viktigt och det verkade inte vara samma åsikt om körning hos mamman och pappan. jag skulle inte vilja vara med på dom övningskörningarna.

men nu är det klart, jag överlevde så nu borde jag få nytt övningskörningstillstånd. å sen ska man väl börja köra lite också. det ser jag inte så mycket fram emot. det känns väl mer som ett måste. men jag kanske ändrar mig när jag kört lite. det får jag hoppas.

frid!

ibland...

ibland vill man bara gömma sig från verkligheten. trivs så bra i min rosa- och blåskimrande bubbla. här trivs jag bra och kan hålla humöret riktigt högt uppe om jag vill.

ibland är det riktigt skönt att vara hemma och låtsas vara barn igen. det lättar...

ibland är det riktigt roligt att baka, när det blir bra och gott så blir man lite stolt.

ibland önskar jag att jag inte skämdes för att jag har det så bra... inte alltid, men man vågar inte var helt öppen jämt.

ibland är jag så otroligt tacksam. jag tackar Gud för varje sekund jag får andas!

ibland vill jag bara vila

ibland är jag allt bra djup...

...men för det mesta är jag bara flummig

frid!

blåmärken

en otroligt fullspäckad lördag blev det. började strax efter 11då det bar iväg till bodaborg där vi lekte och lekte och lekte. så roligt vi hade det. och vad man tog i! vissa kanske skulle säga att jag inte tog i så mycket, men jag gjorde allt jag kunde. men vi satsade gärnet hirvonen girls:) and hirvo himself (alltså tomas aka. hirvo, emma aka. pervo eller sellan, emy aka. guran, fia aka. hillis och sara (jag då) aka. tjernan) fullt ös medvets lös och jag har blåmärken att bevisa det. titta bara på bilden.
det där är mina knän! (de ser ännu värre ut på riktigt, jag lovar)


blåmärken

sen kom vi hem vid halv åtta och jag han göra mig i ordning strax innan melodifestivalen som jag såg och njöt av... eller njöt och njöt. vilka chocker! det trodde jag inte. men det var den bästa delfinalen hittills när det gäller låtarna.

men dagen var inte slut för det, nej när melodifestivalen var slut drog vi alla ut och dansade natten lång. det var skönt att ha hirvo med oss. han är våran bodyguard. du tar hand om dina girls hirvo! så vi kunde njuta av att bara dansa och ha kul tillsammans.

sen stupade jag i säng vid tre och sen upp igen på morgonen vid 11 för att packa och dra iväg till familjen i storstan för ett härligt lov som jag nu ska njuta av. är helt död i kropp och huvud och ska lägga mig tidigt ikväll. för imorn ska jag upp till naprapaten. ska bli skönt det.

tack vänner för en härligt dag och emy jag hoppas du gillade din present, det blev verkligen en heldag! puss på dig!

frid!

boda borg lördag

idag är en spännande fullspäckad dag från morgon till kväll. just nu sitter jag och väntar på att fia ska komma och hämta upp oss, det är en kvart kvar. när hon har hämtat mig och julle så åker vi iväg och hämtar emy och hirvonen. sen bär det iväg!

vi ska på boda borg! så kul, jag har aldrig varit där. ska bli riktigt spännande. hirvonen girls och hirvonen själv ska leka!

sen blir det hem till melodifestivalen, delfinal 3 kan man ju inte missa. och sen får vi se hur resten av kvällen ser ut.

imorgon drar jag hem till storstan och ska njuta av en hel veckas sportlov hemma hos päronen. kanske lite plugg, vem vet, men huvudsakligen lov.

frid!

"värst vad du har blivit hurtig"

mina damer och herrar,

stora ting har hänt i Örebro, stora ting, ni har aldrig sett dess like!

sara har börjat träna!

*applåder*

vissa kanske tycker det är överdrivet att skriva så. speciellt när det gäller en själv, men nu gäller det mig och detta har aldrig hänt förut. jag har börjat träna på friskis och svettis och idag gick jag dit för andra gången bara den här veckan! det är enormt!

det är uttröttande och jag har enorm träningsvärk, men jag är piggare och klarare i huvet. spännande...

ska bli kul att träna vidare.

frid!

pizza bak


igår gjorde vi pizza... det är svårt att förstå varför jag köper pizza på pizzeria när jag ätit den där... det är så mycket godare med hemmagjort.



pizza bak

"Love song for no one" John Mayer


Staying home alone on a Friday
Flat on the floor looking back
On old love
Or lack thereof
After all the crushes are faded
And all my wishful thinking was wrong
I'm jaded
I hate it

I'm tired of being alone
So hurry up and get here
So tired of being alone
So hurry up and get here
Get here

Searching all my days just to find you
I'm not sure who I'm looking for
I'll know it
When I see you
Until then, I'll hide in my bedroom
Staying up all night just to write
A love song for no one

I'm tired of being alone
So hurry up and get here
So tired of being alone
So hurry up and get here

I could have met you in a sandbox
I could have passed you on the sidewalk
Could I have missed my chance
And watched you walk away?
Oh no way

I could have met you in a sandbox
I could have passed you on the sidewalk
Could I have missed my chance
And watched you walk away?

I'm tired of being alone
So hurry up and get here
I'm so tired of being alone
So hurry up and get here

You'll be so good
You'll be so good for me

-Love song for no one-
John Mayer

no not desperate... just lonely...

vilken dag!

det finns inga konkreta svar när det gäller vissa frågor. det är jobbigt. jag vill alltid vara tydlig och kunna ge alla svaren, men så är det inte alltid. jag får lita till att Gud vet vad som är bäst och gör det bästa av allt.

jag har haft en bra men något underlig dag. trevlig på många vis. nya bekantskaper och gamla vänner.

sen bär det av tillbaka till öret igen imorgon.

jag är redo för förändring nu.

frid!

Só Louco




"Bara en dåre
Älskar som jag älskar
Bara en galning blir förälskad
som jag blivit förälskad
Åh, du okänsliga hjärta
Varför låter du mig lida såhär?
För att förstå kärleken måste man älska"

-Lisa Nilsson-
från skivan Hotel Vermont 609




överpluggad!

jag sitter i skolan och tar en paus... jag har pluggat alldeles för länge känns det som. alldeles för länge. det är sjukt, min hjärna har stannat. snart ska jag gå till emy... å frisk luft. vad lockande det blev.

idag började jag nästan gråta på dramat, det var en sån intensiv scen. lite småläskigt men så häftigt. det blev verkligen inlevelsefullt.

frid!

jag tänker för mycket...

...borde verkligen sluta med det.

schlagerdag nr 1!

idag började det då. melodifestivalen 2007! jag var lite orolig att jag inte skulle hinna hem i tid, men fem minuter över åtta kör vi in på balladgatan och vi hinner precis sätta på tvn när första bidraget ska börja. jag recenserar själva festivalen sen.

först ska jag berätta om min dag. vi åkte då iväg till en kyrka i ett litet samhälle två timmar från Örebro för att representera missionsskolan och hålla i lite grejer. och det var hur kul som helst! en härlig grupp människor kom på cafékvällen(eftermiddagen egenligen men men...) och jag kände mig så bekväm och vi hade så roligt. vi lekte lite, pratade om skolan, svarade på frågor och höll i en andakt.
Andakten var hur härlig som helst, lovsång, vittnesbörd och så sa jag en grej. jag njuter så nu när jag får möjlighet att göra såna här saker. "att predika Guds ord" om man ska säga det fint. att få stå där och berätta... ljuvligt... ler så fort jag tänker på det.
sen min underbara basgrupp! vilka härliga vänner jag har! vi hade inte bara roligt där, utan vi hade roligt i minibussen påväg dit och hem. sjunga med för full hals till bengtzing sitter aldrig fel. jag njöt...

åter till melodifestivalen då. vad ger jag den för betyg... det blir ett hmm... enligt mig gick fel låtar vidare. jag hejade på godmorgon låten och hon den där grekiska tjejen med kort kort kort grön klänning. godmorgon hoppas jag då på i andra chansen, men den andra åkte ju helt ut. jag hoppas på bättre låtar till nästa delfinal i alla fall.
men resten av festivalen var grym! kristian luuk... grymt bra! han är rolig på riktigt. han försöker inte bara. och den där schlagermusikalen! ser fram emot nästa avsnitt...

nu ska jag i säng och sova lugnt... sen ska vi upp till kyrkan imorgon. vissa tidigare än andra (och då menar jag julle inte jag...) det är ju gospelsöndag vilket menar heldag. joybells på gudstjänsten och sen ungton på kvällen med konsert med joybells som förband och så ska det visst komma ett dansband också... pepp!

frid!

vilken härlig grej!

måste bara rekommendera filmen min kusin har på sin blogg... en grej hon och hennes vänner gjort.

http://isabelle07.blogg.se/

vilken glädje... ni är så bra!

frid och kramar!

dag efter dag...

schlagersäsången börjar... det börjar kännas också. det är så roligt.

jag vet verkligen inte varför jag är så såld på schlager. det bara blev så, kärlek vid första ögonkastet första året jag såg det. 1989. ett kanonår. sen har det bara varit en enorm glädje varje år. jag blir verkligen glad av det, hör jag en riktigt klockren schlager(som till exempel marcoolio och linda bengtzings nya "värsta schlagern" så otroligt bra och klockren... ler bara jag tänker på den) så blir jag glad helt enkelt. så glad att jag inte kan göra annat än att sjunga och dansa.

det är lite surt att jag eventuellt då kommer att missa första delfinalen på lördag. och den andra lördagen efter det. men jag ska se till att se det! om det än blir i efterhand.

på lördag ska jag nämligen iväg till en kyrka någonstans i sverige tillsammans med min basgrupp (våran klass är indelad i två grupper, basgrupper if you will...). vi ska hålla i en café kväll och jag ser faktiskt fram emot detta av någon anledning. vi ska bland annat hålla i en andakt och jag ska sköta pratet. blir inget långt prat, men jag längtar. har insett på senaste hur mycket jag verkligen tycker om det så jag försöker göra det så ofta jag kan nu...

jag börjar känna mig friskare, har ju varit däckad i nästan en vecka. men två dagar i skolan har jag klarat av och jag börjar må bättre. har hosta kvar bara och en härligt rispig röst. men jag blir bättre. nu går jag bara å hoppas på att julle inte ska bli sjuk hon också. hon har varit lite dålig och haft ont i halsen. men vi pressar in vitaminer och kanjang och hoppas och ber för det bästa.

nu ska jag sova... skola igen imorgon. ska diskutera pedagogiker. det är så spännande hur folk kan tycka olika... till och med jag tycker olika, och då menar jag bara jag. jag tycker inte alltid samma sak som mig... nej nu blir jag sådär flummig igen. vi släpper det.

frid!

RSS 2.0