vackra höstfärger utanför mitt fönster.

Jag känner att jag håller på att gå igenom en djup period. Med djupa tankar och eftertänksamhet. Ganska trevligt ibland, men det kan också bli lite segt. En vän till mig kallade det för höstkänslor och jag tycker att det är ett bra ord för det. Jag har höstkänslor:)

Jag var djupt inne i dessa höstkänslor nu i söndags faktiskt när jag tog en långpromenad runt om i skogskyrkogården här i karlskoga. En av de vackraste platserna du kan tänka dig. Det var så tyst och lugnt och jag kunde bara gå runt och faschineras av stämningen. Dit kommer jag att gå igen, många gånger.

Annars har jag haft en full och spännande vecka. Eller... veckan började med att jag blev sjuk. Ingen svininfluensa, men en vanlig hederlig förkylning. så jag tog det lugnt större delen av veckan. Målet var att bli frisk till helgen. Och det lyckades jag med. Så jag kunde åka en tripp till IKEA på fredagen och åka iväg till västerås för pingst-ungs ledarkonferens på lördagen. Det blev en lång dag. Men full med intressanta tankar. Tyvärr lyckades jag bli lite kall under dagen så jag drog på mig en snabbis av min förkylning igen! Men den gick över till dagen efter. Så jag är frisk nu igen. Hurra!

Så nu ser jag fram emot att den här veckan ska bli lika bra som helgen har varit.
Den började bra igår. Vi hade vår mellanstadiegrupp som har varit ganska så stökig, men igår bestämde vi att dom skulle spela teater. Dom var så duktiga. Det var så roligt. Barn kan ha så bra fantasi ibland:)

Nu är det dags för lite jobb tror jag. Jag ska undervisa på konfan imorn så det är väl bäst att skriva ihop något:) Nej, vad oseriöst det där lät. Jag tar det på allvar, jag lovar! Men det blir liksom en vana när man gör det så regelbundet.

Ha det bäst!

frid

ett kort inlägg...

I vanliga fall brukar jag försöka skriva ett inlägg på tisdagförmiddagar när jag jobbar. Men så bidde det inte idag, för jag jobbade inte.

Jag var hemma sjuk imorse. Härligt förkyld. Igen! Andra förkylningen sen jag flyttade hit. Inte kul. Men jag lyckades fixa till mig lite så jag kunde åka till fritidsgården i alla fall. Något krävande, men kul ändå. Det börjar komma fler nu så det blir både härligare och rörigare. Och jag börjar lära känna dom mer. Det känns jättebra. Det känns som jag har ungdomar igen, ungdomar som verkar glada och se mig och som undrar vad jag tycker ibland. Det var därför jag satsade på att gå idag, trots förkylningen. För den uppmuntran. Det är det som får mig att klara mig genom veckorna. Det och mina vänner.

Nu ska jag hem och kurera mig lite till. Kanske en kopp te (!!!) (dom som känner mig vet att det är ett tecken på att jag är sjuk på riktigt. det ska krävas mycket för att jag ska dricka te, men är man sjuk så är man)
Men jag ska bli frisk till helgen. Det ska jag! På lördag ska jag på konferens och det har jag sett fram emot länge. Ska bli roligt. Vi ska åka ett gäng härifrån så det blir kul och så hoppas jag på att få lära mig något också.

Godnatt på er!

frid

Kylan har kommit...

...fram med myskläderna och den nya jackan! hurra!

Jag har börjat inse att jag är ganska positiv. Eller börjat inse, jag översköjls av min positiva inställning dagligen. Jag skulle tro att folk runtomkring mig borde tröttna snart.
Men jag skulle aldrig göra mig av med den. Positiv tänker jag fortsätta vara, för livet är faktiskt härligt för det mesta och när det inte är det så blir det ändå bra tillslut:)

Du ser... jag kan inte sluta:)

Till min vecka. Förra veckan vart så fullspäckad att jag vart tvungen att skära ner på arbetet. Jag blir sån, jag lägger till så mycket jag kan, så det inte ska kännas som jag jobbar för lite, och så jobbar jag för mycket i alla fall. Men jag börjar lära mig. Jag har ett sånt lyxjobb att det känns som jag borde göra några tråkiga saker för att förtjäna den lön jag får i slutet av månaden.

Annars då? Jo, mamma, pappa och lillasyster kom i helgen. Jättemysigt. Vi hängde som om vi var hemma i hässelby istället för i min lilla lägenhet. Familjen lärde mig att det faktiskt går att stänga av elementen så att det inte är bastuvarmt och att mitt kylskåp inte ska tjuta sådär som det gör. Jag borde ringa min hyresvärd...
Vi åkte till IKEA i lördags och jag shoppade loss. Mycket smått, men många bäckar små gör stora hål i plånboken.
Men nu känns det mer som ett hem när jag har fått upp lite taklampor i hall och kök, har en extra bokhylla till de böcker som inte fick plats och när alla flyttlådor har fått flytta ner till förådet och inte står staplade på höjd i mitt sovrum. Jag har lite mer att fixa och lite mer att bära ner, men det ska väl ordna sig. Jag får antingen ta några varv någon bra ledig tid eller fixa bärhjälp så det går snabbt.

Ikväll blir det fritidsgård igen. och det blir bara bättre och bättre. Fler och fler ungdomar kommer. Jag skulle väl inte säga att det är fullt än, men det finns ju potential:)
Kvällens mål är även att inte äta för mycket godis och inte dricka någon läsk. Det är farligt det där med café på jobbet.

Nu är det dags för lite ärenden på stan innan jag går hem och lagar lite god lunch.

Ha det gott och var glad... som jag:)

frid

RSS 2.0